MUSEU PICASSO: És el museu de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso. Amb més de 4.249 obres del pintor; disposa de la col·lecció més completa del món d'obres de joventut de l'artista. Està situat al carrer de Montcada, al Barri de la Ribera de Barcelona. Va obrir les seves portes al públic per primera vegada el 9 de març de 1963, convertint-se en el primer museu de Picasso del món i l'únic creat en vida de l'artista. Està declarat museu d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya.

 

 

COSMOCAIXA: El CosmoCaixa Barcelona és un museu de ciència de l'Obra Social "la Caixa" amb seu a Barcelona. Fou inaugurat l'any 2004 després de la remodelació del seu predecessor, el Museu de la Ciència de Barcelona, inaugurat el 1981. El CosmoCaixa està situat al carrer de Teodor Roviralta núm. 47-51, vora la Ronda de Dalt.

 

 

CCCB: Situat al Raval, té com a temàtica principal la ciutat i la cultura urbana.
Basa el seu èxit en la qualitat, un cert eclecticisme, una atenció a un ampli ventall de públics i una singularitat
en la forma de tractar les coses, i la seva funció és vincular al món acadèmic amb la creació i la ciutadania. El CCCB es va inaugurar el 25 de febrer de 1994.
Va néixer com una institució multidisciplinar dedicada a l'estudi de les ciutats i a tot el que se'n deriva.
Està constituït com un consorci format per l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

 

 

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ: És una institució cultural de Barcelona que custodia algunes de les obres més representatives d'aquest pintor català. Conté més de 104.000 peces entre pintures, escultures i tapissos. Pel que fa als dibuixos, cal destacar que la Fundació conserva la pràctica totalitat de dibuixos preparatoris de Joan Miró, amb més de 8.000 referències, un material bàsic per entendre l'obra de Miró. La Fundació Joan Miró va ser la primera institució artística de Barcelona ideada a partir del treball conjunt entre un artista i un arquitecte, Joan Miró i Josep Lluís Sert.

 

 

MUHBA: És un museu de ciutat que conserva, estudia, documenta, divulga i exposa el patrimoni històric i la història de Barcelona des dels orígens fins al present. Agrupa diversos centres patrimonials rellevants per a la història de Barcelona distribuïts pels barris i districtes de la ciutat.

 

 

 

MACBA: El Museu d'Art Contemporani de Barcelona, conegut també per les seves sigles MACBA, està dedicat a l'exposició de l'art i les pràctiques culturals contemporànies. Està situat al barri del Raval de la ciutat de Barcelona, molt a prop del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Fou declarat museu d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya. Actualment és dirigit per Ferran Barenblit.

 

 

                               

© Your Company. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME